Archieven

Concert Roon Staal op 11 juni a.s.

Het concert te Etten vindt plaats op zondag 11 juni a.s. in de Oude Kerk. De aanvangstijd is 16.00 uur. 

Covers en eigen werken:

Roon Staal, bekend om zijn loepzuivere tenorstem en vloeiende pianospel, weet zijn publiek elk concert weer op een authentieke en ontspannen wijze in vervoering te brengen. Dan weer sferisch ingetogen en even later vol energie begeleidt hij zichzelf op de piano. Deze Zomer Tour biedt u een gevarieerd muziekprogramma met zang in het Engels en Nederlands. Bekende covers van grote namen zoals de Bee Gees, Paul McCartney en Simon & Garfunkel worden afgewisseld met eigen werken zoals ‘Promisel’ , ‘Anthem For All’ ,’You Turn My World Around’ en ‘Dreamland’.

Muzikale carrière:

Van jongs af aan zingt Staal graag in kerken met een mooie akoestiek waar een prettige interactie is met zijn publiek. In de Michaëlskerk in Oosterland zingt de 8-jarige Roon al solo in het kinderkoor. In de rol van Gavroche in ‘Les Misérables’ in 1991 kon hij muzikale talent verder ontwikkelen alsook in televisieproducties van Joop van den Ende. Rijke ervaring heeft Staal opgedaan in de rockopera ‘Tommy’ (2002) waarin hij de titelrol speelde en de musicals ‘Rembrandt’ (2006) en ‘Petticoat’ (2010) waarvoor hij een nominatie voor een musicalprijs ontving.

Met zijn broer Roelf maakt Roon Staal in 2000 een bewerking van het bekende nummer ‘Help Me Through The Night’ van zijn oom Ede Staal. Een lied waarmee hij hoge ogen gooide en dat hij bij elk concert zingt. Zijn eerste studioalbum ‘The Journey’ bracht de singer-songwriter in 2010 uit. Daarna volgden nog 15 albums waarvan het prachtige album ‘Dreamland’ de meest recente is.

Concertbezoek:

Beleef een concert van de Zomer Tour van Roon Staal waar u zichzelf kunt opladen met nieuwe inspiratie en energie aan het begin van een mooie zomer. Alle informatie m.b.t. deze tour kunt u vinden op de website www.roonstaal.com. Reserveringen kunnen daar worden gemaakt of via 06-15403125. Tickets kosten € 22,50. Kinderen en jongeren t/m 17 jaar hebben toegang voor € 12,50.

U bent van harte uitgenodigd!

PODIUM 3D-voorstelling, vrijdag 30 september a.s. Kopie

Muziek, beeldende kunst en poëzie in één voorstelling

PODIUM 3D, een verrassend samenspel van muziek, beeldende kunst en poëzie…drie dimensies!

Vrijdag 30 september is er een origineel muziek-, kunst- en poëzieprogramma in de Oude Ettense Kerk.
Gitariste en zangeres Jacqueline Snel, beeldende kunstenaar Miriam van der Linden en dichter Lammert Hoeve vullen vanuit ieders invalshoek acht thema’s in. De drie kunstvormen smelten als het ware samen. Ervaar het als een emotie in drie lagen, als 3-dimensionaal, PODIUM 3D!

Jacqueline Snel (Gaanderen) speelt vanaf haar 9e gitaar, studeerde klassiek gitaar aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en zingt luisterliedjes. In haar optredens wisselt ze de liedjes af met gitaarsolo’s. Snel is ook actief als uitvaartgitariste en gitaardocente.

Miriam van der Linden (Dieren) verbeeldt het onbenoembare in haar schilderijen en papierkunst. Ze is voortdurend op zoek naar de essentie en achtergrond van wat ze ziet en beleeft. Van der Linden schept haar eigen papier en heeft regelmatig exposities en workshops.

Lammert Hoeve (Rozendaal) vertaalt zijn belevenissen en waarnemingen in gedichten. Zijn gedichten zijn humorvol en hebben doorgaans een dubbele lading. Hoeve won diverse poëzieprijzen. In zijn voortuin staat altijd een gedicht, zo is hij ‘dichter aan de weg’. Kom kijken, luisteren en genieten van deze unieke voorstelling!

De voorstelling duurt ruim een uur. Drankje na afloop.
Toegang: €15 (inclusief consumptie); voorverkoop €14 tot één dag voor de voorstelling.
Bestel je tickets per mail (info@snelopgitaar.nl) of 06 224 88 503.

Programma

De muziek die Jacqueline uitvoert tijdens de PODIUM 3D-voorstellingen is:

ZANG EN GITAAR
Stars and midnight blue – Enya
The Rose – Bette Midler
A Moment Lost – Enya
The Water is Wide – Traditional/Eva Cassidy
Dierbaar – Lenny Kuhr

GITAARSOLO
Tango en Skai – Roland Dyens
Without Words – Joop Klein Goldewijk
When I am laid in Earth – Henry Purcell

Kerst(advent)concert Roon Staal op 8 december a.s.

Van 7 t/m 23 december tourt zanger en pianist Roon Staal door heel Nederland met zijn nieuwe kerstprogramma. Etten is een van de veertien locaties die in de tour zijn opgenomen. Het concert vindt plaats in de onze Oude Kerk op 8 december a.s. en begint om 20.00 uur.

De 41-jarige troubadour treedt ook regelmatig op in het buitenland. Twintig jaar geleden bracht hij met zijn lied “Help Me Through The Night” een evergreen uit en het nummer zal niet ontbreken tussen de klassieke kerstcarols.

Met zijn ingetogen en gevoelige zang en vloeiende begeleiding op de piano lijkt hij de juiste snaren bij het publiek te raken dat zich opmaakt voor de donkerste dagen van het jaar die juist het gevoel van licht uitstralen waar men zo naar uitkijkt. Vertolkingen van bekende songs als “Oh Holy Night”, “Silent Night/Stille Nacht”, “Mary’s Boy Child”, “Gloria in Excelsis Deo”, “Away In A Manger”, “The Holy City”, “Midden In De Winternacht” en “In The Bleak Midwinter” worden bij de sfeervolle kerstconcerten ten gehore gebracht.

Onlangs bracht Staal i.s.m. met Warrior Records uit Los Angeles zijn nieuwste single Dreamer uit, een compositie van Ozzy Osbourne. Het werk is deel van zijn 15de album dat zal gaan uitkomen in 2022. Twee van die albums zijn Christmas Album I en Christmas Album II die bij de kerstconcerten te verkrijgen zijn of eerder al te bestellen via internet.

De jaarlijkse kersttour is een van Staal’s vijf vaste touren in het jaar in Nederland.
Alle informatie m.b.t. de Kerst Tour en het concert in Etten kunt u vinden op de website www.roonstaal.com. De entreeprijs is € 20,00. Reserveringen kunnen via de website worden gemaakt of via 06-15403125.

U bent van harte welkom!

Kerstconcert Roon Staal op zaterdag 19 dec. a.s.

Zaterdag 19 december a.s. geeft zanger-pianist Roon Staal een kerstconcert in de Oude Kerk te Etten. Dit concert is een van de 14 concerten in de Kerst Tour 2020. Er zijn op deze avond twee concerten. De eerste om 19.00 uur en de tweede om 21.00 uur. De locatie is een half uur voor aanvang van het concert geopend.

Met zijn warme stem en pianospel weet hij zijn bezoekers te raken en in de stemming te brengen van de aankomende kerstperiode door zijn vertolking van bekende songs als “Oh Holy Night”, “Silent Night”, “Mary’s Boy Child”, “Gloria in Excelsis Deo”, “Away In A Manger” en “The Holy City”. Ook “Pie Jesu” staat op het repertoire evenals af en toe een eigen compositie die past bij de kerstgedachte. Ook nieuwe songs van zijn nieuwe kerstalbum Christmasalbum 2 welke op dit moment wordt opgenomen zullen ten gehore worden gebracht.

Alle informatie over de concerten en het reserveren van kaarten kunt u vinden op www.roonstaal.com of via tel.nr. 0630025992.

U bent van harte welkom!

3-D concert op zaterdag 3 oktober; aanvang 20.00 uur

Op zaterdag 3 oktober vindt in de Oude Ettense Kerk een 3D-concert plaats. Een 3D-concert is een samenspel van muziek, beeldende kunst en poëzie, drie dimensies dus. Aanvang van het concert is 20.00 uur.
Beeldend kunstenaar Miriam van der Linden maakte een zestal kunstwerken geïnspireerd op muziek vertolkt door Jacqueline Snel. Woordkunstenaar Dirk Engelage schreef er gedichten bij.
Tijdens dit 3D-concert kijken bezoekers eerst naar één van de kunstwerken. Vervolgens wordt de muziek uitgevoerd die als inspiratiebron diende voor dat kunstwerk. Daarna volgt de voor-dracht van het gedicht, gebaseerd op de muziek én het kunstwerk. Elke sessie wordt afgerond met een korte toelichting op het kunstwerk.
De voorstellingen zijn ook te zien en te horen in het Kulturhus in Ruurlo op 2 oktober, aan-vang 20.00 uur en in de Gasthuiskerk in Doesburg op 9 oktober, aanvang 20.00 uur.
Kom kijken, luisteren en genieten van deze unieke voorstellingen!
De toegang bedraagt €12,50 inclusief consumptie. In verband met corona is het aantal zitplaat-sen per locatie beperkt tot 50. Het advies is te reserveren via drieluik@kwetal.nl of 06 44 205992. Uiteraard zijn de 3D-concerten coronaproof. Voor meer informatie: www.snelopgitaar.nl/agenda en op www.kwetal.nl/3D-concerten